Londra’da 339 bin milyoner yaşıyor

Londra’da 339 bin milyoner yaşıyor

Geçen yılın sonu itibariyle dünyada en çok milyonerin yaşadığı şehrin Londra olduğu bildirildi. New World Wealth tarafından yapılan ve yüksek net değere sahip grupların sıralandığı listeye Ortadoğu’dan herhangi bir şehir giremedi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’de ise 26 bin milyonerin ikamet ettiği kaydedildi.

Toplam 339 binin üzerinde milyonerin yaşadığı Londra’yı (Birleşik Krallık), New York (ABD) ve Tokyo (Japonya) takip etti. Listeye göre İstanbul’da yaşayan milyoner sayısı 35 bin oldu ve bölgede ilk sırada yer aldı. İlk 30’a ülke bazında en çok şehrin girdiği ülkeler ABD (7), Almanya (3), Çin (2), Japonya (2) ve İsviçre (2) oldu. Bölgesel olarak ilk 30’da 12 Asya, 10 Amerikan ve 8Avrupa ülkesi sıralandı.

Milyonerlerin nüfusa oranına göre yapılan sıralamada İsviçre’den Cenevre ve Zürih en başta yer aldı ve Singapur üçüncü oldu.

Geçen ay yayınlanan Wealth-X ve UBS Billionaire Census 2013’e göre de Ortadoğu’daki milyarderlerin toplam serveti 354 milyar dolara ulaşıyor. Bu servetin yüzde 40’ı 157 milyarderin elinde bulunuyor. En çok milyarderin yaşadığı ülke ise 64 milyarder ile Suudi Arabistan.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.