Le Monde’dan Bank Asya yorumu

Le Monde’dan Bank Asya yorumu

Bank Asya’nın TMSF’ye devredilmesi Fransız medyasında da yer aldı.

Le Monde gazetesi, seçimlere 7 gün kala Türkiye’nin 10’uncu büyük bankasının kontrolünün devlete geçtiğini duyurdu. Gazete, bunun “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Fethullah Gülen’e yönelik yürüttüğü savaşın yeni bir bölümü” olduğunu savundu.

Haberde, Türk hükümetinin daha önce de Şubat ayında Bank Asya’nın şeffaflık şartını sağlayamadığı iddiasıyla yönetimini devraldığını hatırlattı. Bu kararın, banka yönetimi tarafından illegal ve siyasi olarak nitelendirildiği aktarıldı. Le Monde gazetesi, Bank Asya’nın 500 çalışanı, Türkiye genelinde 300 şubesi ve 4,5 milyon müşterisi olduğunu yazdı.

Fransız Haber ajansı AFP de abonelerine geçtiği haberinde 7 Haziran’da gerçekleştirilecek Milletvekili Genel Seçimleri’ne bir hafta kala Gülen hareketine yakın Bank Asya’ya el konulduğunu duyurdu. AFP, BDDK’nın “Bankanın mali bünyesi, ortaklık ve yönetim yapısı ile faaliyetlerinde yaşanan sorunların, katılım fonu sahiplerinin hakları ve mali sistemin güven ve istikrarı bakımından tehlike arz ettiği” gerekçeleriyle kararı savunduğunu kaydetti.

Fransız Haber Ajansı, daha önce de polis ve yargıda Gülen hareketine yakın olduğu tahmin edilen isimlerin tasfiye edildiğini hatırlattı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.