Kürt petrolünü taşıyan yeni bir tanker ABD’ye doğru ilerliyor

Kürt petrolünü taşıyan yeni bir tanker ABD’ye doğru ilerliyor

Kürt petrolünü yaşıyan tanker ABD açıklarında 5. gününe girerken, yeni bir tankerin ABD yönünde ilerlediği öğrenildi. Bloomberg International’ın haberine göre Kürt petrolünü ABD’ye taşıyan tanker Irak merkezi hükümetinin baskıları nedeniyle açıkta beklemeyi sürdürürken, yeni bir tankerin ABD’nin doğu yakasına doğru yol aldığı belirtiliyor. Bloomberg’ün taşımacılık verilerine göre Türkiye’nin Dörtyol limanından 23 Temmuz günü yola çıkan Minerve Joy’un, 11 Ağustos’ta New Jersey’nin Paulsboro limanına yanaşması planlanıyor. Bu teslimat gerçekleşirse ABD’ye Kürt petrolünü taşıyan 6. gemi olacak.

Bu teslimatlardan ikisinin Houston’daki LyondellBasell Industries NV’nin rafinerisine yapıldığı gelen haberler arasında. Londra merkezli petrokimyasal şirketi dün, son teslimatlarından doğan sahiplik sorunları nedeniyle bir daha Irak’tan ham petrol almayacağını duyurdu.

Irak Merkezi Hükümeti Petrol Bakanlığı, 28 Temmuz’da ABD’de bir hakimi ikna ederek Galveston-Teksas açıklarında bekleyen bir tankerdeki 1 milyon varil petrole el koyulmasını emrinin verilmesini sağlamıştı. Merkezi hükümet petrolün Kuzey Irak Kürt Bölgesi’nde yasadışı yollarla pompalandığını iddia ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.