Kürt petrolünü dağıtan imtiyazlı şirketin arkasından Berat Albayrak çıktı

Kürt petrolünü dağıtan imtiyazlı şirketin arkasından Berat Albayrak çıktı

Gazeteci Tolga Tanış’ın ‘Potus ve Beyefendi’ kitabında yer alan belgelere dayalı iddiasına göre, 2011’de Kürt bölgesindeki petrolü taşıma işini üstlenen Powertrans Şirketi’nin Erdoğan’ın damadı Çalık Holding’in o dönemki CEO’su Berat Albayrak’la ilişkili olduğu ifade edildi.

Cumhuriyet Gazetesi’nin, gazeteci Tolga Tanış’ın ‘Potus ve Beyefendi’ adlı kitabından aldığı bilgilere göre yaptığı haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. kez başbakanlığı kazandığı 2011 seçiminden sonraki ilk kabine toplantısında bölgedeki Petrolün taşınması için imtiyazlı bir karar çıkarttı. Bu karardan en büyük parayı ortakları gizlenen Powertans şirketi kazandı. Powertrans’ın yurtdışındaki sahipleri Grand Fortune Ventures ve Lucky Ventures’un işlemleriyle ilgili talimatları Erdoğan’ın damadı Albayrak’ın CEO olduğu dönem Sovereign Trust Danışmanlık’a Çalık Holding yetkililerinin ilettiği ileri sürüldü. Gazetenin haberinde Tanış’ın, Kürt petrolünü taşıyan şirketin arkasında Erdoğan’ın damadı Albayrak’ın olduğu bilgilerine yer veriliyor. Buna göre Berat Albayrak 2004’te Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra ile evlendi. 2007’de 26 yaşında Çalık Holding’in CEO’su oldu. Kitapta; Albayrak’ın CEO’luğunu yaptığı Çalık ile Powertrans’ın bağları “çalışanların geçmişi” ve “yazarın yerinde yaptığı araştırmayla” ortaya konuyor. Kitapta Çalık Holding’e de dikkat çekiliyor: ‘Sabah ve atv’yi 1,1 milyar dolar teklifle TMSF’den kamu bankaları kredisiyle alıp, daha sonra AKP’ye yakınlığıyla bilinen Kalyon İnşaat’a satan Ahmet Çalık, 26 yıldır iş hayatında ve 2,5 milyar dolarlık Çalık Holding’i yönetiyor. Holding enerji, telekomünikasyon, finans, tekstil, inşaat, ticaret sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Çalık Grubu son olarak tartışmalı Passolig uygulamasının da sahibi’.

700 MİLYON DOLAR KAZANÇ

Tolga Tanış’ın Singapur’daki şirketlerin gizlemeye çalıştığı bilançolardan elde ettiği veriler ile bu şirketlerin Türkiye’deki iştiraklerinin finansal sonuçları 31 Temmuz 2013 itibarıyla 673 milyon 953 bin 800 dolarlık bir gelire işaret ediyor. Meçhul kişilere Bakanlar Kurulu kararıyla verilen imtiyazdan ortaya dev bir kazanç çıkıyordu. Tanış’a göre bu, Bağdat yönetimiyle ihtilaflı yapılan ve her şeyin Barzani’nin iki dudağı arasında olduğu bir operasyon.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.