Küresel ekonominin yeni sıkıntısı: Gri saç

Küresel ekonominin yeni sıkıntısı: Gri saç

Analistler, küresel ekonominin önümüzdeki en büyük sorunlarından birinin gri saçlı çalışanlar, yani yaşlanan nüfus olacağına işaret ediyor.

CNBCE’nin haberine göre Gelişmiş ekonomiler ve dolayısıyla küresel ekonominin önümüzdeki yıllardaki en büyük sıkıntılarından birinin gri saçlı çalışan sayısının, yani yaşlanan çalışanların artması olacağına belirtildi. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in analistleri yayımladıkları son raporda, “Daha önceki yıllarda ekonomileri canlandırma demografik çeşitliliğin önümüzdeki dönemde emekli sayısının arttığı bir yaş aralığına dönüşeceği ve bunun da devletlere vergi yükü getireceğini düşünüyoruz. Vergi yükleri de dünya genelindeki ekonomilerde büyümenin yavaşlaması anlamına geliyor” dedi. Analistler, gelişmiş ülkelerdeki nüfusun hızlı bir şekilde yaşlandığına işaret etti.

NÜFUS YAŞLANIYOR

Moody’s rakamlarına göre, önümüzdeki yıla kadar, 112 ülkede nüfusun yüzde 60’ı yaşlı sınıfına girecek. Bu ülkelerde 65 ve üstü yaşa sahip nüfus yüzde 7’ye çıkacak. 2020 yılına kadar, yaşlanan nüfus bu ülkelerin yüzde 20’sinden fazlasına denk gelecek. 65 yaş ve üstü nüfus ise yüzde 13’e çıkmış olacak. Moody’s analistleri, “2030 yılına kadar, Afrika hariç, bütün ülkelerde çalışan nüfus yaşlanacak ve bu iş gücünde önemli bir sıkıntı anlamına gelecek” dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.