Kanunsuz ücretlendirme yapan Citigroup’a büyük ceza

Kanunsuz ücretlendirme yapan Citigroup’a büyük ceza

ABD’nin önde gelen bankalarından Citigroup, kredi kart hizmetlerinde kanunsuz ücretlendirme yaptığı gerekçesi ile 700 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Banka ayrıca Tüketici Finansal Hakları Koruma Dairesi (CFPB) ve Para Denetim Ofisine (OCC)’ne de 70 milyon dolar ceza ödeyecek.

New York merkezli banka ile federal kurumlar arasında varılan anlaşamaya göre, 2003 -2012 yılları arasında kanunsuz işlemlerden etkilenen 8,8 milyon müşteriye gerekli olan bütün ödemeler yapılacak. Banka, kanunsuzluktan etkilenen müşterilerine 2013’ten beri geri ödeme yapıyor.

Citigroup yaptığı açıklamada federal kurumlarla anlaşma sağlandığını ve müşterilerini etkileyen sorunlar için geniş çaplı bir adım atıldığını belirtti.

Amerikan bankası, kredi kart ödemelerini telefondan yapan müşterilerine bilgi vermeden 14.95 dolarlık ek bir maliyet yüklüyordu. Banka, kredi kartları için telefondan verilecek hizmetlerden herhangi bir ücret almayacağını duyurdu. Mağdur müşterilere gerekli ödeme, hesaplarına otomatik olarak yapılacak. Kanunsuzluktan etkilenip, Citigroup kredi kartını iptal eden müşterilere ise ödeme çek ile yapılacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.