JP Morgan’ın on milyonlarca müşterisinin bilgileri çalındı

JP Morgan’ın on milyonlarca müşterisinin bilgileri çalındı

Amerikanın ve dünyanın en büyük yatırım bankalarından olan JP Morgan Chase, ABD’deki on milyonlarca müşterisinin hesaplarına siber saldırı düzenlendiğini açıkladı.

JP Morgan, saldırının boyutunu ‘‘muzazam ölçüde’’ diye tanımlarken, hacklenen hesapların 76 milyonunun özel şahıslara, 7 milyonunun ise şirketlere ait olduğu bildirildi.

JP Morgan, bilgisayar korsanlarının, hesap sahiplerinin isim ve adreslerine ulaştığını, fakat hesap numarası ya da sosyal sigorta numarası gibi kritik bilgilerin gizliliğinin korunduğunu kaydetti.

Bu yıl başlarında Rusya’nın, JP Morgan’ın sistemlerine siber saldırı düzenlediği yönünde haberler çıkmıştı. JP Morgan tarafından yapılan açıklamada ise, müşterilerinin şifre ya da hesap bilgilerini değiştirmelerini gerektirecek bir durumun sözkonusu olmadığı belirtildi.

Home Depot ve Target’ın da aralarında olduğu başka büyük Amerikan şirketleri de benzer saldırılara maruz kalmışlardı.

Daha önce de Home Depot’un sistemlerine siber saldırı düzenlenmiş. Hackerların, 56 milyon müşterinin kredi kartı bilgisine ulaştığı bildirilmişti. Aynı şekilde hackerlar, Target şirketinin 40 milyon müşterisinin kredi kartı bilgisini çalmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.