JP Morgan zarar açıkladı, üst düzey yetkilisi emekli oldu

JP Morgan zarar açıkladı, üst düzey yetkilisi emekli oldu

  ABD’nin en büyük bankası JP Morgan’ın 2 milyar dolar zarar açıklaması ardından, şirketin üst düzey yetkilisi Ina Drew’in (55) emekli olduğu bildirildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, 30 yıldır JP Morgan’da görev yapan Drew’in bugün itibariyle emekli edildiği ifade edildi. Alım satım işlemlerinden sorumlu olan Drew’in yerine şirkette Uluslararası Gelir Daire Başkanı Matt Zames getirildi.

Yıllardır başarılı bir şekilde JP Morgan’da çalışan Drew, Wall Street’teki en güçlü kadınlardan biri olarak biliniyordu.

Bankanın Yönetim Kurulu Başkanı (CEO) Jamie Dimon, şirketin alım satım işlemleri konusunda Nisan ayında yaşanan endişelerinin üzerinde durmayarak büyük hata ettiklerini itiraf etti. Dimon yapılan hatalardan ders alarak bir daha bu tarz yanlışların yapılmayacağını söyledi.

Önceki hafta zarar açıklanmasında sonra JP Morgan hisseleri yüzde 10 gerileyerek, şirketin 14 milyar dolar değer kaybetmesine yol açmıştı.

2008 yılında yaşanan finans krizinde JP Morgan şirketi attığı isabetli adımlarla krizden az etkilenmişti. Emekliliğe ayrılan tecrübeli ekonomist Drew’e şirketin geçen yıl 15 milyon dolar ve 2010 yılında ise 16 milyon dolar ödediği ifade edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.