‘İyi işler’ projesi BM’ye örnek oluyor

‘İyi işler’ projesi BM’ye örnek oluyor

Boyner Grup, ABD’nin New York şehrinde gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) yıllık toplantısına katıldı. Boyner Grubu’nun tedarik zincirinde yer alan kadın girişimcileri güçlendirmeyi amaçlayan “İyi İşler” programı, tüm dünyadan özel sektör temsilcilerinin katıldığı, ‘sürdürülebilir tedarik zinciri danışma kurulu’nda iyi örnek olarak anlatıldı.

Boyner Grubu, Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladığı 2012 yılı sonrasında küresel danışma kurullarından biri olan ‘sürdürülebilir tedarik zinciri yönetimi danışma kurulu’na seçildi. Boyner Grup eşzamanlı olarak Türkiye’deki aynı isimli çalışma grubuna da başkanlık ediyor. “Sürdürülebilir tedarik zinciri çalışma grubu” 3 yıldır özel sektörde tedarik zinciri sürdürülebilirliğinin yaygınlaşması ve başarılı vakaların tanımlanması için çalışmalar yapıyor. Türkiye’de UNGC imzacısı 304 kuruluş var. Ayrıca küresel Danışma Kurulları’nın devamı niteliğinde olan “Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi”, “Sürdürülebilir Bankacılık ve Finans” ile “Kadının Güçlenmesi” adlı 3 adet de Çalışma Grubu bulunuyor.

“İyi İşler” programını UNGC oturumlarında anlatmak üzere toplantıya katılan Boyner Grup Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Direktörü Aysun Sayın, bu konuda ilklere imza attıklarını belirtti. “Boyner Grup olarak sadece Türkiye’de değil, dünyada da kendi tedarik zincirinde yer alan kadın girişimcilere yönelik güçlendirme programı başlatan ilk şirketiz. Daha fazla kadın tedarikçi ile çalışma hedefinden önce kendi sistemimizdeki kadın tedarikçileri güçlendiriyoruz. Böylece sürdürülebilir bir etki oluşturmak ve örnek olmak istiyoruz.” dedi. “İyi İşler” kadın girişimcilere rekabet güçlerini artırma imkanı veriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.