İşsizlik başvuruları beklenenden çok düştü

İşsizlik başvuruları beklenenden çok düştü

Haftalık işsizlik başvuruları geçtiğimiz hafta beklenenden fazla düştü ve 388,000’den 346,000’e geriledi. ABD’de işsizlik sigortası başvuruları beklenenden daha fazla düşüş göstererek Paskalya tatili ve bahar tatilinden kaynaklanan yükselişin yavaşladığı sinyalini verdi.

İşsizlik başvuruları 6 Nisan’da biten hafta itibariyle 42,000 yükselerek 346,000’e çıktı. Bloomberg anketine katılan 49 ekonomistin tahmin medyanı 360,000 olarak gerçekleşti.

Çalışma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Paskalya gibi her yılın farklı dönemlerine denk gelen tatillerin verilerdeki değişiklikleri sert etkilediği belirtildi. Yavaşlayan işten çıkarmalar, işverenlerin talebi karşılayabilmek için işçi sayısını koruması gibi etkenler daha fazla istihdamın yaratılması ve ekonominin en büyük bölümü olan tüketici harcamalarını desteklemek için zemin hazırlıyorlar.

New York’ta bulunan Societe Generale kıdemli ABD ekonomisti Brian Jones, “Başvurulardaki artış geçiciydi. Mutlaka düşmeye devam edecektir, işler iyiye gidiyor” dedi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri 335,000 ile 380,000 arasında değişiklik gösterdi. Çalışma Bakanlığı geçtiğimiz haftanın rakamını ise 385,000’den 388,000’e yukarı yönlü revize etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.