İşsizlik 7 yılın en düşük seviyesinde

İşsizlik 7 yılın en düşük seviyesinde

ABD’de tarım dışı istihdam artışı 223 bin olarak açıklandı. ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre Nisan ayında 223 bin kişiye istihdam sağlandı, işsizlik ise yüzde 5.5’ten yüzde 5.4’e geriledi.

Bu orana göre işsizlik son 7 yılın en düşük seviyesine gerilemiş oldu. Ekonomistlerin tahminleri istihdamın 225 bin olacağı yönündeydi.

Kış mevsiminin sert geçmesine bağlı olarak, ekonomik büyümenin neredeyse durma (yüzde 0.2) noktasına geldiği ABD’de istihdam rakamlarının 223 bin olarak açıklanması pozitif bir gelişme olarak değerlendirildi. Mart ayı istihdamı ise 126 bin’den 85 bin’e revize edildi. Şubat ayı verileri ise 2 bin artırılarak 266 bin’e revize edildi.

Çalışma Bakanlığı, sağlık, inşaat ve özel sektörün 213 bin kişiye, kamunun ise 10 bin kişiye istihdam sağladığını açıkladı. Saatlik çalışma ücreti 3 cent artarak 24.87 dolar olarak açıklandı.

Son 6 ayda iş arayanların sayısı da 38 bin düşerek 2.5 milyona geriledi. Kış mevsiminin sert geçmesi ve Batı Yakası limanlarında işçi grevleri ile olumsuz etkilenen ABD ekonomisinin havaların ısınmasıyla birlikte tekrar canlanması bekleniyor.

Amerikan Merkez Bankası (FED), ‘faiz artış’ kararını ekonomiden gelecek verilere göre belirleyecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.