“İş dünyası mültecilere destek versin”

“İş dünyası mültecilere destek versin”

ABD’nin en çok satan yoğurt markası Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya, Birleşmiş Milletler himayesinde düzenlenen Nexus Global Gençlik Zirvesi’nde gençlere hitap etti.

Bu yıl beşinci kez düzenlenen zirveye Chobani Vakfı Başkanı Ruma Bose ile katılan Ulukaya, iş ve hayırseverlik ilişkisi konusundaki görüşlerini gençlerle paylaştı. Ulukaya, II. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük global mülteci kriziyle karşı karşıya olduğumuzu hatırlattıktan sonra bir çağrıda bulundu: “Yardımseverlik faaliyetlerinde bulunmak için yaşlanmanız gerekmiyor. Neden hemen şimdi harekete geçmiyorsunuz?” Konuşmasında Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıya da değinen Ulukaya, tepkisini “Tartışmak bir işe yaramıyor. Artık yeter demeliyiz.” sözleriyle dile getirdi.

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan en büyük mülteci kriziyle karşı karşıya olduğumuzu belirten Ulukaya, bu ciddi meseleye özel sektör tarafından gösterilen ilginin çok düşük olduğunu ifade etti. Ulukaya, şirketlerin mülteci sorunu hakkında nasıl fark oluşturabileceklerine ilişkin soru üzerine tüm iş dünyasına çağrıda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Suruç’ta canlı bomba saldırısı sonucu hayatını kaybeden 32 gence de değinen Ulukaya, “Bu ölenler insan. Bu insanların hayatları ve düşleri var. Politikacılara ve temsilcilerimize doğru şeyi yapmalarını söyleyebiliriz.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.