İran’dan Onur Air için dava: O şirket bize ait

İran’dan Onur Air için dava: O şirket bize ait

İran Petrol Bakanlığı, ‘Onur Air’in tamamının İran’da idam cezasıyla yargılanan işadamı Babek Zencani’nin yediemini Mehdi Şems’e dolayısıyla İran devletine ait olduğu iddiasıyla ilk kez Türkiye’de özel bir şirkete karşı dava açtı.

Hürriyet’in haberine göre, Reza Zarrab’ın ortağı olarak bilinen ve İran devletini 2.8 milyar dolar dolandırmak suçlamasıyla idam cezasıyla yargılanan İranlı işadamı Babek Zencani’nin yurtdışındaki malvarlığına el koyan İran, 2013’de 250 milyon dolara Onur Air’i alan İranlı Mehdi Şems ile Türk vatandaşı Kudret Tuncel’in aslında Babek Zencani’nin yedieminleri olduğunu savunarak, havayolu şirketinin tamamının Şems’e dolayısıyla devlete ait olduğu iddiasiyla Türkiye’de bir dizi dava açtı.

Mahkeme, dava sonuçlanana kadar Onur Air’in hisse devri için Kudret Tuncel dışında diğer ortağın izninin gerekli olduğu yönünde tedbir koydu. Böylelikle hisse satışı Şems´in iznine bağlandı. İran devleti de tarihinde ilk kez Türkiye’de özel bir şirkete karşı dava açmış oldu. Dava dilekçesinde, 9 Ocak 2015 tarihinde imzalanan bir sözleşmeyle Kudret Tuncel’in, kağıt üzerinde kendisine, ancak gerçekte Babek Zencani’ye ait olan on milyonlarca dolar bedelindeki hisselerin tamamını bedelsiz olarak şu andaki sahibi Cankut Bagana’ya devrettiği de iddia ediliyor.

ONUR AİR’DEN CEVAP

İddialarla ilgili olarak Onur Air yetkilileri şu açıklamayı yaptı: “Onur Air olarak; dava aşamasında bulunan bir konu ile ilgili tek yanlı anlatımların kamuoyunu yanıltacağını, soru-cevap ortamı yaratılmasının uygun olmayacağını düşünüyoruz.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.