İngiltere piyasaları Brexit şokunda

İngiltere piyasaları Brexit şokunda

Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı alan İngiltere’de mali piyasalarda hareketlilik devam ediyor. İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, “Ekonomimiz yüzleştiğimiz duruma karşı koymak için mümkün olduğu kadar güçlü olmaya çalışıyor.” dedi.

Maliye Bakanı Osborne, İngiltere’de Cuma günü kesinleşen Avrupa Birliği (AB) referandum sonucu birlikten ayrılma yönünde çıkan kararın ardından ilk kez basın karşısına çıktı. Osborne, referandum kararının kesinleşmesinden sonra bir türlü durulmayan piyasalara ilişkin hükümetin acil durum planlarının devreye sokulduğunu, İngiltere Merkez Bankası’nın yapabileceğinden daha fazlasını uyguladığını belirtti. İngiliz bakan, “Ekonomimiz yüzleştiğimiz duruma karşı koymak için mümkün olduğu kadar güçlü olmaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

İlk basın toplantısında referandumdan çıkan karara göre ülke ekonomisinde bir takım değişikliklerin olacağını belirten İngiliz Maliye Bakanı, “Kamu maliyesi üzerindeki etkilerle başa çıkmak için harekete geçilmek zorunda. Ancak ne olacağını belirleyebilmek için yeni Başbakan’ın göreve başlamasını beklemek en mantıklı girişim olacaktır.” şeklinde konuştu.

George Osborne, geçtiğimiz cuma günü, ABD Doları karşısında yüzde 8 düşüşe geçen İngiliz Sterlini’nin, bugünden itibaren toparlanmaya başladığını da sözlerine ekledi.

İngiliz Bakan, referandum sürecinde desteklediği “AB’de kalalım” kampından sonra kaybeden taraf oldu. Söz konusu süreçte, Başbakan David Cameron’a en yakın isimler arasında bulunan Osborne’un istifa edip etmeyeceği ise merak ediliyor. Osborne yürüttüğü kampanya açıklamalarında birlikten ayrılma kararı çıktığı takdirde kemer sıkma politikalarının devreye gireceğini, harcamaların kısıtlanacağını ve vergilerin artacağını söylüyordu.

Photo by g0d4ather

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.