IMF’den politikacılara ‘ekonomik reform’ ikazı

IMF’den politikacılara ‘ekonomik reform’ ikazı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı dünya ekonomisinin ilerlemesi için daha güçlü ve kararlı bir şekilde harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Politikacılara seslenen Lagarde, “Açık konuşayım: Teyakkuzdayız ve korkmuyoruz. Büyüme dengesinde bir kayıp oldu. Ancak, eğer politikacılar zorluklarla yüzleşebilirler ve birlikte hareket edebilirlerse, küresel özgüven bundan olumlu yönde etkilenir ve ekonomi daha dayanıklı hale gelir” dedi.

Lagarde, 2007-2009 yılları arasındaki küresel finansal krizi telafi çabalarının iyice yavaşladığını, kırılgan hale geldiğini ve devamlılığının da risk altında olduğunu dile getirdi.

Almanya’nın Frankfurt şehrindeki Goethe Üniversitesi’nde konuşan Lagarde ülkelere bazı tavsiyelerde bulundu. Amerika Birleşik Devletleri’nin ‘asgari ücreti artırımı’ ve Avrupa ülkelerinin de ‘mesleki eğitimin geliştirilmesi’ yoluna başvurması gerektiğini savunan Lagarde, gelişmekte olan ülkelerin de yakıt için yapılan maddi yardımları azaltıp sosyal harcamalara daha fazla yönelmeleri gerektiğini söyledi. Yapısal ekonomik reformların hızlandırılması, mali desteklerin arttırılması ve uzlaşmacı para politikalarının devam etmesi çağrısı yaptı.

Euro Bölgesi ülkelerinin genç nüfusta işsizlik oranının düşürülmesi için daha iyi mesleki eğitim ve istihdam politikası geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Lagarde’nin uyarılarının, IMF’nın 188 üyesinden siyasîler ve diğer yetkililerin katılımıyla Washington’da gerçekleşecek ‘IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları’na iki haftadan daha az bir süre kala yapılması da dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.