IMF: Türkmenistan büyümede dünyada lider

IMF: Türkmenistan büyümede dünyada lider

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından açıklanan “World Economic Outlook”raporuna göre, Türkmenistan gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) büyüme rakamlarında ilk sıralara yerleşti.

Son iki yıldır Türkmenistan GSYİH büyüme rakamında istikrar sağlanarak, yüzde 10’ün üzerinde bir büyüme oranına ulaşıldı. Finans uzmanlarının tahminlerine göre, Türkmenistan’ın bu sene yüzde 11,5 oranında bir büyüme rakamını yakalayacak.

Uluslararası Para Fonu, Türkmenistan ile ilgili büyüme rakamlarını başkent Aşkabat’ta düzenlenen uluslararası konferansta  açıkladı. Türkmenistan’ın para birimi manatın tedavüle girmesinin 21.yılı dolayısıyla düzenlenen konferansa, IMF başta olmak üzere Dünya Bankası Grubu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Avrupa Birliği, Türkiye Bankalar Birliği, Alman Deutsche Bank, Macar Erste Bank gibi birçok uluslararası finans kuruluşlarından temsilciler katıldı. Konferansta, Türkmenistan’ın ulusal bankacılık sistemi, küresel ve bölgesel ekonomik kalkınma perspektifleri ve bunun Türkmenistan ekonomisine etkisi gibi konularda sunumlar yapıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.