IMF: Küresel zorluklar küresel çözümler gerektirir

IMF: Küresel zorluklar küresel çözümler gerektirir

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel finansal krizden tamamen çıkışın, ancak küresel düzeyde yeni reformlarla olanaklı olacağı uyarısında bulundu. Dünya Bankası ile 17-19 Nisan’da yapacakları ortak Bahar Toplantısı öncesi “Gelişmeye yol açmak” başlıklı bir video yayınlayan IMF, “Küresel zorluklar küresel çözümler gerektirir” mesajı verdi.

“Finansal krizden sonra altı yıl geçmesine karşın küresel büyüme eşitsiz kalmaya devam ediyor. Bazı ülkeler toparlanma yolunda ilerlerken, diğerlerini yolun üzerinde engeller bekliyor. Gelişmenin yolu zorlu mücadele gerektiriyor. Kötü yönetilen reformlar halkların yaşamlarını her gün zorlaştırıyor.”

IMF videosunda daha sonra, küresel finansal kriz sonrasında dünyada yaşanmakta olan sorunlar, görüntüler ve müzik eşliğinde; eşitsizlik, iklim değişikliği, eğitim ve sağlık, altyapı, cinsiyet eşitliği, işsizlik olarak sıralandı.

Videoda, “Küresel dayanışma, işbirliği ve politikaların doğru bileşimi, üretkenliği artırır ve küresel ekonomiyi yeniden yoluna koyar. Küresel zorluklar küresel çözümler gerektirir” denildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.