IMF, küresel ekonomik büyüme tahminlerini düşürdü

IMF, küresel ekonomik büyüme tahminlerini düşürdü

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonomik büyüme tahminlerini bu yıl için 0,1 puan ve gelecek yıl için de 0,2 puan düşürdü. Avrupa’nın “farklı hızlarda bir toparlanma” yaşadığını belirten IMF, ekonomik ilerlemenin “yavaş ve belirsiz” olduğunu vurguladı.

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonomik büyüme tahminlerini bu yıl üçüncü defa düşürürken, Euro Bölgesi’nin bazı önemli ülkeleri ve Japonya ile Brezilya gibi büyük gelişmekte olan ülkeler için zayıf büyüme uyarısında bulundu. IMF küresel büyüme tahminlerini bu yıl için 0,1 puan düşürürken gelecek yıl için de 0,2 puan indirdi. IMF önceki gün açıklanan Dünya Ekonomik Görünümü Raporu’nda, bu yıla ait küresel büyüme beklentisini yüzde 3,3’e, gelecek yıla ait tahminini ise yüzde 3,8’e düşürdü. IMF Temmuz’da 2014 büyüme tahminini yüzde 3,4, 2015 tahminini ise yüzde 4 olarak açıklamıştı. Euro Bölgesi’nin üç büyük ekonomisi Almanya, Fransa ve İtalya için beklentilerini de aşağı çeken IMF, gelişmiş ekonomilerin parasal destekleri sürdürmesinin önemine dikkat çekti.

IMF ayrıca, ülkelerin ekonomik durgunluk riskinden kaçınabilmesi için istihdam piyasası politikalarının iyileştirilmesi, vergi yolsuzluğuyla mücadele ve altyapı harcamalarının artırılması gibi yapısal reformları devam ettirmeleri gerektiğini vurguladı.

IMF, ABD ve İngiltere gibi güçlü ekonomiler için daha sağlam büyüme beklentisini ifade ederken, Japonya ve Brezilya’ya ilişkin büyüme beklentilerini de düşürdü. IMF, aynı dönemler itibarıyla 2015 küresel büyüme tahminini de yüzde 4,0 düzeyinden yüzde 3,8’e indirdi. IMF’nin geçen nisan ayında yaptığı güncellemede ise küresel büyüme tahminleri bu yıl için yüzde 3,6 ve gelecek yıl için de yüzde 3,9 olarak belirlenmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.