Hyundai’nin marka değeri yükseliyor

Hyundai’nin marka değeri yükseliyor

2005 yılından bu yana dünyanın en hızlı büyüyen otomobil markası olan Hyundai, marka değerini her geçen gün zirveye doğru taşımaya devam ediyor.

Son olarak, 1974 yılından bu yana hizmet gösteren ve dünyanın en saygın marka yönetimi ve danışmanlığı Interbrand tarafından ilk 50 marka arasına dahil edilen Hyundai, 43. sıraya yerleşerek 9 milyar dolar değer seviyesine ulaştı. Hyundai, otomotiv sektöründeki markalar arasında da Alman Premium’larını geride bırakarak 7. sıraya yerleşti.

‘Interbrand 2013 En İyi Global Markalar’ araştırması istatistiklerine göre, marka değerini yüzde 20,5 oranında artıran Hyundai, böylece 43. sıraya yükselerek aynı zamanda imajını da güçlendirmiş oluyor. Dokuz yıl üst üste ‘En İyi 100 Global Marka’ arasında yer alan Hyundai, 2005 yılında 84. sıradan bu listeye dahil edilmişti. Sıralamalarda, hem marka değeri hem imajı açısından sürekli olarak artış gösteren Hyundai, 2005 yılından bu yana 41 sıra yükselerek toplamda yüzde 160 bir değer elde etmiş oluyor.

Özellikle son beş yıl içerisinde Hyundai’nin marka değeri yüzde 42 artarken, otomobil sektör ortalamasının iki katından yüzde 96 artış gösterdi ve markalar arasında 7. sıraya yerleşti. 2011 yılında markanın global olarak ağırlık verdiği ‘Modern Premium’ felsefesi sayesinde üstün bir başarı elde eden Hyundai, böylece değer bakımından her yıl yüzde 20 civarında bir yükselme göstermiş oluyor.

Interbrand üst düzey yönetiminin yaptığı açıklamada, “Global olarak tüm pazarlarda kendisine haklı bir yer edinen Hyundai tasarım, performans ve kalite anlamında kullanıcılarına güven vermeye devam ediyor. Bu sebeple hem marka değerini hem de marka imajını gözle görülür bir şekilde güçlendirmeye devam ediyor. Başarısını şık tasarımlarına, ferah iç mekanlarına ve yüksek donanımlarına borçlu. Aynı zamanda UEFA, FIFA başta olmak üzere Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) gibi spor, sanat ve daha bir çok etkinliklerdeki sponsorluklarıyla da her zaman göz önünde olan bir marka. Yatırımlarını her geçen gün artıran Hyundai, 2013 yılında ilk 50 markanın içerisinde yer alıyor ayrıca önümüzdeki yıllarda da üst sıraları zorlayacak.” dedi.

Hyundai Motor Company Pazarlama Departman Yöneticisi Won Hong Cho ise konuyla ilgili olarak, şunları ifade etti: “Hyundai’nin marka değeri global anlamda yükselmeye devam ediyor. Bu yükselişin en önemli nedenlerinden birisi pazarlama aktivitelerimizin her geçen gün farklı bir dalda kendisini göstermesidir. Spor ve sanatta olduğu gibi kurumsal sosyal sorumluluk projelerindeki marka faaliyetlerimiz de etkin bir rol oynamıştır. Bizler Hyundai ailesi olarak, müşterilerimizin beklentilerinin ötesinde bir marka değeri ve imajı sunarak ömür boyu bağlılık hedefliyoruz. Marka değerimizin artması, dünyanın en sevilen otomobil markası olma yolundaki çabalarımızı daha da güçlendirecektir.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.