Hyundai, robot-araba üretmeye hazırlanıyor

Hyundai, robot-araba üretmeye hazırlanıyor

Güney Kore ve dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Hyundai Motors, Hollywood filmlerinden tanıdığımız Transformers benzeri araçların üretilmesi için araştırma geliştirme çalışmalarına başladı.

Kore’nin en büyük otomobil üreticisi Hyundai Motors’un başkent Seul’un güneyindeki Namyang Ar-Ge laboratuvarında, filmlerden esinlenerek Transformers diye bilinen robot-araba benzeri araçlar üzerinde çalıştığı belirtildi.

“Hyundai Carmeleon” diye adlandırılan model aracın, tek gövdede üç arabayı barındırdığı kaydedildi. Sedan tipli arabanın, değişerek spor amaçlı taşıt (SUV) veya küçük kamyona dönüşebilecek kapasitede olması hedefleniyor.

Hyundai Motors mühendislerinin, ayrıca arabadan idare edilebilecek pilotsuz uçak testlerini de yapmakta olduğu kaydedildi.

Air DriveMate diye isimlendirilen bu pilotsuz uçakların, şoförün aracı terk etmeden çevre hakkında bilgi almasına yardımcı olması amacıyla kullanılması öngörülüyor.

Hyundai Motors yetkilisi, Transformers tipli “Carmeleon”, arabadan kontrol edilen Air DriveMate pilotsuz uçakların yanı sıra, park etmeye kolaylık sağlamak için yana doğru hareket edebilen otomobilin, yakın gelecekte düzenlenecek olan uluslararası fuarlarda sergileneceğini belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.