HSBC, Türkiye’de kalmaya devam edecek

HSBC, Türkiye’de kalmaya devam edecek

Avrupa’nın en büyük bankalarından İngiltere merkezli HSBC, daha önce çıkacağını açıkladığı Türkiye’de kalarak, operasyonlarını sürdürmeye karar verdi.

HSBC CEO’su Stuart Gulliver, bankanın Türkiye’deki operasyonlarını sürdürme kararı aldıklarını açıkladı ve “Türkiye’deki operasyonlarımızı yeniden yapılandırarak, kurumsal bankacılığı olduğu gibi devam ettirme ve bireysel bankacılık ağımıza yeniden odaklanma kararı verdik” dedi.

HSBC Türkiye CEO’su James Emmett de yaptığı açıklamada, “HSBC Grubu’nun geçen Haziran ayında Türkiye’deki operasyonunu satma niyetini açıklamasıyla başlayan süreç, bu pazardaki faaliyetlerine devam etmeyi taahhüt eden kararla sonuçlandı. Önümüzdeki dönemde, kurumsal bankacılık alanındaki faaliyetlerimizi sürdürürken, bireysel bankacılıkta da daha etkin bir yapıyla hizmet sunmaya devam edeceğiz. HSBC Türkiye olarak; uluslararası ağımız, dış ticaret ve birikim yönetimindeki küresel uzmanlığımız ile müşterilerimizin hedeflerini ve hayallerini gerçekleştirmelerine destek olacağız” dedi.

HSBC geçen Haziran ayında, küresel küçülme planları kapsamında Türkiye ve Brezilya’daki faaliyetlerin durdurulacağı açıklamıştı. Ancak Haziran’dan bu yana alınan tekliflerin hiç birinin hissedarların çıkarına uygun olmayacağının görülmesinin ardından, HSBC bu kararını değiştirdi.

Türkiye’de 1990 yılından bu yana faaliyet gösteren HSBC Türkiye; Bireysel Bankacılık ve Birikim Yönetimi, Kurumsal ve Ticari Bankacılık, Küresel ve Yatırım Bankacılığı ile Özel Bankacılık alanlarında 298 şube ve 5 binden fazla çalışanıyla hizmet veriyor.

Merkezi Londra’da bulunan ve dünyanın en büyük bankacılık ve finans hizmetleri kuruluşlarından biri olan HSBC Grubu; bugün Avrupa, Asya-Pasifik bölgesi, Kuzey ve Güney Amerika, Ortadoğu ve Afrika olmak üzere 72 ülke ve bölgede yaklaşık 6 bin 100 ofisiyle operasyonlarını sürdürüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.