Helal gıda ve içecek sektörü 2018’de 1.6 trilyon dolara ulaşacak

Helal gıda ve içecek sektörü 2018’de 1.6 trilyon dolara ulaşacak

Küresel gıda ve içecek sektörünün 2013’te 1.1 trilyon dolardan 2018’de 1.6 trilyon dolara yükselmesinin beklendiği bildirildi. Dubai Ticaret ve Endüstri Odası raporuna göre helal gıda ve içecek sektörünün yıllık bileşik büyüme oranı belirtilen dönemde yüzde 6.9’u bulacak.

Helal gıda ve içecek sektörüne çiğ tavuk ve et, işlenmiş gıdalar ve soğuk içecekler dahil ediliyor. Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi’ndeki helal gıda satışlarının büyük çoğunluğu işlenmiş ve işlenmemiş et ürünleri ile süt ve konserve et ürünlerinden oluşuyor. Suudi Arabistan bölgedeki en büyük helal pazarı olarak bilinirken ardından Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt, Umman, Katar ve Bahreyn geliyor.

Rapora göre helal gıda pazarı özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika ile Güney ve Güney Doğu Asya ülkelerinde hızla gelişiyor. 2012’de 197 milyar dolarlık piyasası ile Endonezya en büyük helal gıda pazarına sahip. Bu ülkeyi 100 milyar dolar ile Türkiye takip ediyor.
Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki helal gıda tüketimi ise 2012’de 20 milyar dolar olarak gerçekleşti. Uzmanlar, tüketilen gıda ürünlerinin büyük kısmının ithal edildiği BAE’de helal gıda ve içecek endüstrisinde büyük imkanların bulunduğunu vurguluyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.