Havayollarında yeni ücret politikaları

Havayollarında yeni ücret politikaları

Geçen aylarda düşen petrol fiyatları yeniden yükselişe geçerken kuşkusuz bundan en çok etkilenenler de havayolu şirketleri oluyor.

ABD’nin büyük havayolu şirketleri ücret politikalarını yeniden gözden geçirmek zorunda kalıyorlar.

Delta Airlines, yükselen yakıt giderleri ve gelir noktasında esen ters rüzgarlarla da karşı karşıya olduğundan bilet ücretlerini artıran ilk büyük şirket olacak gibi.

CNN Money’de yayınlanan bir habere göre şirket daha farklı tedbirler de almayı planlıyor. Bu yılın ikinci yarısında genişleme politikasını durdurmayı ve yeni uçuşlar ekleme konusunda eski planlarına dönmeyi düşünen şirket yetkilileri, yeni uçak siparişlerini de bir kaç yıl erteleme seçeneğini gözönünde tutuyor.

Atlanta merkezli şirketin yolcu kapasitesinin bu yılın son çeyreğinde % 2,5 büyümesi hedefleniyor ki yılın ilk üç çeyreğinde bu oran % 4 idi. Uluslararası yolcu kapasitesi ise aynı kalacak.

Delta Mali İşler Sorumlusu (CFO) Paul Jacobson yavaşlayan kapasitenin gelecek aylarda hava tarifelerini arttırmaya yardım edeceğini söyledi.

Yakıt fiyatları 11 yılın en düşük seviyesine indikten sonra bu yılın ilk üç ayında toparlanmaya başladı. Yakıt maliyetleri havayolu şirketleri için çalışan maliyetlerinin ardından en büyük ikinci masraf.

Delta gibi büyük şirketleri özellikle uluslararası piyasada rekabette zorlayan başka etkenler de var. Bunların arasında zayıf Euro ve güçlü Amerikan Doları da yer alıyor.

Düşük yakıt maliyetleri havayolu şirketlerinin yeni güzergâhlar denemesini avantajlı hale getiriyordu. Maliyetlerin artması yeni güzergah denemelerini azaltınca belirli hatlarda rekabet de azalmaya başlıyor, bu da bilet fiyatlarının artması sonucunu doğuruyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.