Hatalı araçlarını geri çağırmayı ihmal eden GM’e rekor ceza

Hatalı araçlarını geri çağırmayı ihmal eden GM’e rekor ceza

ABD’li otomotiv şirketi General Motors (GM), kontağında sorun olduğu tespit edilen araçlarını zamanında geri çağırmadığı için Ulaştırma Bakanlığı’na (DOT) 35 milyon dolar ceza ödeceyecek. GM’in 2003-2011 yılları arasında ürettiği küçük arabalarının kontağında hata tespit edilmişti. Şirket, zamanında çağırması gerektiği araçları ihmal edince DOT tarafından rekor cezaya çarptırıldı.

 

GM’e göre kontaktaki hata, hiç beklenmedik bir şekilde araç motorunu kapatabilir ve direksiyonun kilitlenmesine sebep olabilir. Bunlarla birlikte araçtaki hava yastıkları kullanılmaz hale gelebilir. Sorunun GM’in ürettiği Chevrolet Cobalt, Pontiac G5, Chevy HHR, Pontiac Solstice, Saturn Ion modellerindeki toplam 2,6 milyon araçında olduğu tespit edildi. Söz konusu hatadan dolayı ABD genelinde 46 kazada 12 kişi hayatını kaybetti. Kanada’da ise bir ölümlü trafik kazası meydana geldi.

 

GM CEO’su Mary Barra yaptığı yazılı açıklamada, araçların geri çağrılması konusundan iyi ders çıkardıklarını belirterek bundan sonra araç güvenliği konusuna lider konuma gelmeyi hedeflediklerini söyledi. CEO Barra, yaşanan bu durumdan daha da güçlü çıkacaklarını ifade etti. Otomotiv devi, cezanın yanı sıra Adalet Bakanlığı tarafından soruşturmasına maruz kalabilir.

Ulaştırma ve Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi, şirketlere şuana kadar en fazla 16 milyon dolar ceza vermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.