“Global gelişmeler ABD ekonomisine zorluklar getirebilir”

“Global gelişmeler ABD ekonomisine zorluklar getirebilir”

ABD Başkanı Barack Obama’nın ekonomi alanında danışmanlığını yapan Ekonomik Danışmanlar Konseyi (CEA), ABD ekonomisinin daha fazla istihdam sağladığını ancak global gelişmelerin beraberinde bazı zorlukları getirebileceğini söyledi.

CEA ekibi tarafından hazırlanan yıllık raporda, geçen yıllara göre ABD ekonomisinde verilen maaşların arttığına dikkat çekildi.

2015 yılında 2,6 milyon insana istihdam sağlandığını ve işsizlik oranının yüzde 5 seviyesine düştüğünü belirten ekonomi danışmanları, saatlik ücretlerin artırılması gerektiğini ifade etti.

Gelir eşitsizliğinin kapatılması gerektiğini ve bunun 21.yüzyıl ekonomisinin belirleyici bir sorunu olacağını  öngörüsünde bulunan CEA, “Bu küresel bir sorundur. Ancak ABD’de daha belirgin bir sorundur” denildi. Gelir eşitsizliğinin çözülmesi, ekonomide başarı getireeceği ifade edildi.

CEA’nın ekonomik tavsiyelerinin hayata geçebilmesi için Kongre’de çoğunluğu elinde bulunduran Cumhuriyetçiler tarafından desteklenmesi gerekiyor. Aksi takdirde, Obama ekonomik politikalarını önemli derecede hayata geçiremez.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.