FT: Türkiye erken seçime hazırlanıyor

FT: Türkiye erken seçime hazırlanıyor

Financial Times, dün AK Parti-CHP liderlerinin koalisyon görüşmesinden çıkan olumsuz sonucun ardından Türkiye’nin Kasım ayında erken seçime gittiğini yazdı.

İngiltere’nin saygın gazeteleri arasında bulunan Financial Times, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında koalisyon kurulması amacıyla gerçekleşen görüşmenin ardından ortaya çıkan olumsuz tablonun, Türkiye’yi erken seçime götürdüğünü yazdı.

Gazete, Başbakan Davutoğlu’nun dünkü basın toplantısından sonra Türk lirasının dolar karşısında rekor bir seviyeye düştüğünü ve ardından toparlandığını belirtiyor. Partilerin ise koalisyon konusunda uzlaşma sağlamak için 23 Ağustos’a kadar zaman olduğunu hatırlatan gazete, uzmanların uzlaşma kapılarını kapattığı görüşlerine haberinde aktardı.

“ERKEN SEÇİM TERCİHİ BÜYÜK BİR KUMAR”

Gazete, İngiltere’nin başkenti Londra’da merkezi bulunan araştırma ve danışmanlık şirketi Teneo Intelligence’da uzman Wolfango Piccoli’nin, “Koalisyonun kurulması artık zor. MHP’nin dışarıdan destek vereceği geçici bir azınlık hükümeti hâlâ mümkün ama sonbaharda bir seçime doğru gidiyoruz.” sözlerine yer verdi. Piccoli, AK Parti’ye desteği yüzde 41’in biraz üstünde gösteren anketleri hatırlatarak, “Erken seçim tercihi büyük bir kumar. Sonucun geçen seferden farklı olup olmayacağını bilmek zor” ifadelerini kullandı.

Alman Marshall Fonu Ankara Direktörü Özgür Ünlühisarcıklı ise PKK ve güvenlik güçleri arasında çatışmaların sürdüğü bir dönemde Türkiye’nin en son dilenenin siyasi belirsizlik olduğunu vurguladı.

Gazete, Ünlühisarcıklı’nın “Türkiye’de daimi bir hükümet kuruluncaya kadar PKK tehdidi devam edecek. Şiddeti kontrol altına almak için bir uzlaşmaya ihtiyacınız var ve seçim sürecinde böyle bir uzlaşma mümkün.” sözleriyle haberi noktaladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.