FT, 1.3 milyar dolara Japon Nikke’nin oldu

FT, 1.3 milyar dolara Japon Nikke’nin oldu

Japon yayın kuruluşu Nikkei, Financial Times gazetesini 1.3 milyar dolara İngiltere merkezli yayıncı Pearson’dan satın aldı.

Japonya’nın borsa endeksine ismini veren, çalışanların sahip olduğu Nikkei saygın iş dünyası gazetesi Financial Times’ı alarak ilk defa bu ölçekte bir satın alma yaptı.

Japonya’da sadece sabah baskısının tirajı 3 milyonun üzerinde olan ancak anavatanı dışında tanınırlığı düşük olan Nikkei, Financial Times ile sadık okuyucusuna sahip ve dijital ortama diğer basın kuruluşlarından daha iyi uyum sağlamış bir şirketi satın aldı.

Financial Times internet üzerinden haberlere erişim için paralı aboneliği okuyucularına kabul ettirebilen ilk gazetelerden biri olmuştu.

Gazeteyi Nikkei’nin alacağı tahmin edilmiyordu. Almanya’nın Bild ve Die Welt gazetelerinin yanı sıra Financial Times’ın kendisi de Axel Springer’in  gazeteyi satın alacağını bildirmişti.

Bu yılın dördüncü çeyreğinde tamamlanması beklenen satın alma gazetenin The Economist dergisindeki yüzde 50 payını veya Londra’daki genel merkez binasını içermiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.