Forbes’e göre Putin dünyanın en güçlü insanı

Forbes’e göre Putin dünyanın en güçlü insanı

Amerikan Forbes dergisine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 2015 yılının en güçlü insanı. Putin 3 yıl arka arkaya derginin “Dünyanın En Güçlü İnsanları” listesinde lider olarak seçildi.

Dergi 2015 yılı “Dünyanın En Güçlü İnsanları” listesini açıkladı. 73 kişilik listenin başında 2 yıl arka arkaya birinciliği kimseye kaptırmayan Rusya Devlet Başkanı Putin yer aldı. Dergi, Putin’in en etkili isim olarak yeniden seçilmesinde; Ukrayna’da yaşanan savaş sürecinde Kırım’ın Rusya’ya bağlanması, Rusya’nın Suriye’de IŞİD terör örgütüne hava operasyonu, Haziran ayında Putin’in rekor düzeyde reytinginin artması, Suriye lideri Beşşar Esed’le ikili görüşmesi ve Moskova’nın nüfuzunun yurtdışında tekrar kuvvetlendirilmesi gibi unsurları göz önünde bulundurdu.

Listede ikinci sırada Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve üçüncü sırada ise ABD Başkanı Barack Obama yer aldı.
Listede Rusya’dan devlet petrol şirketi Rosneft Başkanı İgor Seçin (47.) ve Özbek asıllı iş adamı Alişer Usmanov da (67.) yer aldı.

Forbes editörleri, listedeki isimleri finansal kaynaklar, iktidarın alanı ve kullanımı, etkiledikleri insan sayısı gibi faktörlere göre belirliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.