Fitch’ten Türkiye’ye ‘Erdoğan’ uyarısı

Fitch’ten Türkiye’ye ‘Erdoğan’ uyarısı

Uluslararası kredi dereclendirme kuruluşu Fitch, cumhurbaşkanı seçimininin birinci turda sonuçlanmasına rağmen Türkiye’de halen siyasi risklerin bulunduğunu söyledi.  Tayyip Erdoğan’ın kazandığı cumhurbaşkanı seçiminin ardından bir değerlendirmede bulunan Fitch, Türkiye’deki siyasi riskin, dışarıdan sermaye girişi ve politik öngörülebilirliği azaltabileceğini belirtti.

Kuruluş, politik risklerin Türkiye’nin kredi notu üzerinde bir ağırlık oluşturabileceği uyarısında bulundu. Parlamento seçiminin, Haziran 2015’te yapılacağın hatırlatan Fitch “Daha önce Erdoğan’ın otoriter eğilimlerine tepki olarak hükümet karşıtı protestolar düzenlenmişti. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı gücünü genişletmesi halinde siyasi gerginlik devam edecek.” uyarısında bulundu.

Kuruluş, Erdoğan’ın 11 yıllık başbakanlığından sonra cumhurbaşkanı olacağını ancak, Gezi Parkı protestoları ve yolsuzluk skandalının siyasi-toplumsal huzursuzluğu ortadan kaldırmadığına vurgu yaptı. Açıklamada bütün bu olayların ülkenin kredi notuna zarar verebileceği uyarısı yapıldı.

Erdoğan’ın Merkez Bankası’na (TCMB) faiz indirimli konusunda baskı yaptığının da altını çizen Fitch, bu durumunda itibar kaybına neden olabileceğini ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.