Fitch: Fed 2016 sonuna kadar 4 kez faiz artırabilir

Fitch: Fed 2016 sonuna kadar 4 kez faiz artırabilir

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten yapılan açıklamada, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 2016 yılının sonuna kadar dört kez faiz artırmasının beklendiği bildirildi.

Bloomberg’te yayınlanan haberde “Gelişen piyasalara ilişkin zayıflıklar küresel ekonomik büyümeyi düşürüyor. Fakat bunun ortaya küresel bir resesyon çıkarma olasılığı yok” değerlendirmesinde bulunuldu.

Fitch’in, küresel ekonominin 2016 yılı sonunda yüzde 2,6, 2017 yılı sonunda ise yüzde 2,7 büyüyeceğine yönelik beklentisine yer verilen açıklamada, “Yazın sonunda ortaya çıkan küresel büyüme endişeleri ortadan kaybolmadı. Gelişen ekonomilerin, önde gelen gelişmiş ekonomilerdeki aktiviteye büyür bir zarar vermediği görülüyor. Çin sert inişten ziyade, bir şekilde büyümesini sürdürüyor görünüyor. Öte yandan dünya ticaret göstergeleri de dikkate değer şekilde iyileşti” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Fed’in beklenen faiz artışına ilişkin, “Bu ayın sonunda gerçekleşmesi beklenen ilk faiz artışından sonra Fed’in temkinli bir şekilde devam etmesi muhtemel. Fed’in 2016 yılı bitmeden dört kez faiz artırmasını bekliyoruz” tahmini paylaşıldı.

 

Küresel büyüme beklentilerinin eylül ayından bu yana büyük oranda değişmediğine dikkati çeken açıklamada, Brezilya’nın bu yıl sonunda yüzde 3,7, 2016’da yüzde 2,5 daralmasının beklendiği de kaydedildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.