Fitch: AMB’nin adımları deflasyon riskinin işareti

Fitch: AMB’nin adımları deflasyon riskinin işareti

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) geçen hafta faiz indirimine gitmesi ve varlık alımına başlayacağını belirtmesi üzerine bir açıklama yaparak, bu hamlelerin Euro Bölgesi’nin karşı karşıya olduğu riskleri gösterdiğini ifade etti. Bloomberg’in haberine göre Fitch internet sitesinden yaptığı açıklamada bu hamlelerin ve hedeflenen uzun vadeli krediler (TLTRO) gibi tedbirlerin Euro Bölgesi’nde büyümeyi yeniden sağlamak ve deflasyonu önlemek konularında ne kadar başarılı olacağının henüz bilinmediğini dile getirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşu büyümenin kademeli olarak artması ve deflasyonun önlenmesi halinde enflasyonun düşük kalacağını tahmin ederken, TLTRO’ların ve merkez bankasının Kapsamlı Değerlendirme planının 2015’te kredi durumunu iyileştireceğinin öngörüsünde bulundu. Öte yandan Fitch, bankaların kredi iştahının ve kredi talebinin, zayıf büyüme ve istihdam piyasası nedenleri ile, düşük kalabileceğini belirtti.

Fitch raporunda AMB Başkanı Draghi’nin Jackson Hole’da dile getirdiği ‘ vergi politikasının büyümeyi artırmak noktasında para politikası ile birlikte hareket etmesi’ fikrinin Euro Bölgesi’ndeki vasat toparlanmaya çözüm olabileceğini ve yapısal reformlar için yer açabileceği değerlendirmeleri de yer aldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.