Fischer: Faiz artışında dünya ekonomisinin büyümesi de dikkate alınacak

Fischer: Faiz artışında dünya ekonomisinin büyümesi de dikkate alınacak

ABD Merkez Bankası (FED) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, faiz artırımı için küresel ekonominin büyümesini dikkate alacaklarını söyledi. Fischer, aksi takdirde bunun borçlanma maliyetini artırabileceği uyarısında bulundu.

Dış ekonominin beklenenden daha zayıf olması halinde ABD ekonomisinin bu durumdan etkileneceğini belirten Fischer, bu durumun FED’in desteğini daha yavaş çekmesine yol açabileceğine dikkat çekti. İsrail Tel Aviv Üniversitesi’nde konuşan Fischer, faiz artışının diğer ulusları da etkileyebileceğini belirtti.

İsrail Merkez Bankası eski Başkanı Fischer, bu yıl içinde başlaması beklenen faiz artışının piyasalardaki oynaklığı tetikleyebileceği uyarısını yaparak FED’in piyasaları hazırlamak için elinden geleni yaptığını kaydetti.

Faiz artışının piyasalardaki oynaklığı artırabileceği uyarısında bulunan Fischer, gelişmekte olan ülkelerin normalleşme sürecinin üstesinden gelebileceğini belirtti. Ancak, faiz artışının olması halinde kırılmaların artabileceği uyarısında da bulundu.

FED tarafından, 2008 finans krizinden bu yana, ‘sıfıra’ yakın tutulan faiz oranının ne zaman artırılacağı merak konusu. Ekonomistlerin büyük çoğunluğu, ilk faiz artışının Ekim’de olabileceğini öngörüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.