Finansbank, 3.5 milyar Euro’ya Katar’a satıldı

Finansbank, 3.5 milyar Euro’ya Katar’a satıldı

Yunanistan’ın en büyük bankası National Bank of Greece (NBG), Türkiye’deki en büyük yatırımı olan Finansbank’ı 3,5 milyar Euro’ya Qatar National Bank’a sattı.

Yunanistan’ın en büyük bankası NBG, Türkiye’deki en büyük yatırımı olan Finansbank’ın yüzde 99,81’lik hissesini 2,750 milyar Euro’yaKatar Merkez Bankası’na (QNB) sattı. NBG yönetim kurulu, dün gece yarısı sona eren toplantısında satışı onayladı. Finansbank’ın değeri 2 milyar 750 milyon Euro olarak belirlendi. Katarlılar, Finansbank’ın NBG’e olan 910 milyon doları da ödeyecek. Finansbank’ın toplam değeri 3,5 milyar Euro’ya çıkmış olacak.

Finansbank’ın satışıyla NBG, ülkede devam eden kriz ve bankalardan kaçan nakit sebebiyle son dönemde yaşadığı sermaye yeterliliği sorununu da aşmış olacak. Yunanistan’da 19’luk sermaye yeterliliği ile en güçlü banka konumuna gelecek.

Yunanistan’ın Türkiye’deki en büyük yatırımı Finansbank, satılacak. Atina’da NBG’in gece yarısı sona eren toplantıda Finansbank’ın NBG’ye olan 910 milyon dolarlık borcunu ödemeyi de üstlenecek. Böylece Finansbank’ın değeri 3,5 milyar Euro’ya çıkmış olacak.

“SATIŞTAN MEMNUNUZ”

NBG, Finansbak’ın satış değerini ‘tamamıyla tatmin edici’ şeklinde yorumladı. NBG CEO’su Leonidas Fragiadakis, Türkiye’de başarılı geçen 10 yılın ardından NBG’in hissedarlarına ve Avrupa otoritelerine olan sorumluluklarını Finansbank’ın satış yatırımı ile yerine getireceğini vurguladı. Satıştan sağlanacak kaynağı Yunan ekonomisinin nefes almasına kullanacaklarını anlatan Fragiadakis, NBG’in Yunanistan’da en güçlü ve en fazla nakite sahip banka olacağını söyledi.

NBG CEO’su, Finansbank’ın yeni sahibi Katar Merkez Bankası’nın Türkiye’ye ilişkin uzun vadeli stratejik ilgilerinin bulunduğunu ve Finansbank’ı güçlendirmeyi sürdüreceğini söyledi.

Daha önce basına yansıyan bilgilerden Finansbank’ın talipleri arasında Qatar National Bank ve Hüsnü Özyeğin’in bulunduğu bildirilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.