“Fed’in yeni faiz artırımı çok da uzak olmayabilir”

“Fed’in yeni faiz artırımı çok da uzak olmayabilir”

St Louis Fed Başkanı James Bullard, Amerika Merkez Bankası’nın (Fed) faizlerde değişiklik yapmadığı ancak ekonomiye yönelik tahminlerinde hafif aşağı yönlü revizyona gittiği geçen haftaki toplantısının ardından yeni bir faiz artırımının ‘çok da uzak olmayabileceğini’ belirtti.

Bu ayki para politikası kararı lehine oy kullanan Fed üyelerinden Bullard, yapacağı konuşma için hazırlanan metine göre, “Ara verme kararımız küresel ve ABD’deki ekonomik büyümedeki aşağı yönlü revizyonlara daha fazla ağırlık verilmesine neden oldu. Bu küçük aşağı revizyonlar, ekonominin beklendiği ölçüde gelişmesi halinde bir sonraki faiz artırımının çok da uzak olmayabileceğine işaret ediyor” dedi.

ABD’de sıfır seviyesinde bulunan faizleri aralık ayında yükseltmeye başlayan Fed, Amerika dışı ekonomilerdeki yavaşlama ve yılın başında piyasalarda yaşanan çalkantıyı gerekçe göstererek faizleri sabit tuttu.

Faiz kararıyla birlikte yayımlanan tahminlere göre bu yıl faizlerin iki kere artırılması beklenirken, ABD’de ekonomik büyümenin de önceki tahminlere kıyasla az da olsa yavaşlaması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.