Fed/Bej Kitap: Ekonomi tüm bölgelerde toparlanıyor

Fed/Bej Kitap: Ekonomi tüm bölgelerde toparlanıyor

ABD Merkez Bankası (FED)’in iş dünyasının nabzını tuttuğu ve temel göstergelerinden olan araştırma raporu “Bej Kitap” ekonomi hakkında iyimser bir tablo ortaya koydu. Söz konusu belge Atlanta Fed tarafından 3 Temmuz öncesindeki verilerle hazırlandı.

Fed tarafından yılda 8 kez yayınlanan rapor 2015 bitmeden faizlerin artırılacağına ilişkin beklentiyi güçlendirdi. ABD ekonomisinin büyümesine ilişkin beklentiler “ılımlı veya sınırlı” olarak kayıtlara geçti.

Bej Kitap, “ABD Merkez Bankası’na bağlı 12 bölgede ekonomik aktivite doğrultusunda olumlu sinyaller verilirken, bunların 5’inde toparlanmanın kısmi olduğunu” ortaya koydu.

Belgede; tüketici harcamalarındaki artış, gayrimenkul sektöründeki olumlu görünüm, kredilerdeki artış vurgulanırken, “ılımlı” düzeyde bir ücret baskısından da söz edildi.

Raporda, petrol ve doğalgaz üretimindeki düşüşlerin doların güç kazanmasının önündeki engellerden biri olduğuna dikkat çekildi.

Söz konusu rapor, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester’in, faizlerin artmasına sıcak baktığı ancak diğer başkanların isteği üzerine beklemeyi kabul ettiğini de ortaya koydu.

Bej Kitap’ta yer alan veri ve analizler, FED’in para politikalarını belirleyen ve bir sonraki toplantısı 28-29 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tarafından kullanılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.