Fed raporu: Ekonomi ülke genelinde düzeliyor

Fed raporu: Ekonomi ülke genelinde düzeliyor

Amerikan Merkez Bankası (Fed)’in in iş dünyasının nabzını tuttuğu araştırma raporu ‘Bej Kitap’ın haziran sayısında ekonominin ülke genelinde düzeldiği ifade edildi.

Yılın ikinci yarısında ekonomik faaliyetlerin ülke genelinde yükselişte olduğu belirtilen Bej Kitap’ta tüm bölgelerde imalat sanayisinin genişlediği ve tüketici harcamalarının güçlü şekilde arttığı kaydedildi. Özellikle Richmond, Atlanta ve San Francisco bölgelerinde araba satışlarında güçlü bir artış olurken, Kansas City ve St. Louis bölgelerinde perakende satışları diğer bölgelere göre daha az artış gösterdi.

Kitapta birçok bölgenin ekonomik görünümünün pozitif olduğu ve işgücü piyasasında olumlu gelişmenin tüm bölgelerinde hissedildiği vurgulandı. Tüketici harcamaları ve otomobil satışlarının ülke genelinde arttığına dikkat çekilerek, bu gelişmenin ülke ekonomisinin yılın geri kalanında güçlenmeye devam edeceği belirtildi.

Yılda 8 defa hazırlanan raporda, 12 Fed şubesinin görev alanlarındaki ekonomik aktiviteler ile ilgili verilere yer veriliyor.

Raporda, Philadelphia, Cleveland, Chicago, Boston ve Richmond bölgelerinde kışlık kıyafet satışlarının arttığı ifade edildi. Atlanta ve San Francisco’da ise internet üzerinden yapılan satışlar, mağaza satışlarını geçti. Tatil bölgeleri Hawaii ve Las Vegas’a giden turist sayısında ise düşüş yaşandığı belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.