FED, global ekonomideki yavaşlamaya dikkat çekti

Amerikan Merkez Bankası (FED) global ekonomideki yavaşlama ve güçlenen doların ABD ekonomisi için potansiyel bir risk olduğunu ifade etti.

Açık Para Piyasası Komitesi (FOMC), 16-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen toplantı tutanaklarını yayınladı. Tutanaklarda FED yetkililerinden bir kısmı, ABD’deki ekonomik büyümenin, dış ülke ekonomilerdeki büyümeyi yavaşlatabileceği ve beklentileri zayıflatabileceğini gündeme getirdi. Avrupa ekonomisindeki durağanlık ve düşük enflasyonun doların daha fazla yükselmesine neden olabileceğini belirten FED, “Doların yükselmesi ABD ihracatını frenleyebilir. Buda FED’in hedeflediklerinin gerisinde kalmasına neden olabilir.” ifadelerine yer verildi.

FOMC üyeleri, iş gücünün artış gösterdiğini ancak işsizlik oranında değişikliğin az miktarda büyüdüğüne dikkat çekti. Bir başka endişe olarak çalışanların az miktarda para kazanması olarak gösterildi.

FED, beklendiği gibi ekim ayı sonunda tahvil alım programını sona erdirecek. Faizleri ise sıfıra yakın seviyede tutmaya devam edeceği kaydedildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.