Fed: Faizlerin erken artırılması risk oluşturabilir

Fed: Faizlerin erken artırılması risk oluşturabilir

ABD Merkez Bankası (Fed), faizlerin erken artırılmasının ekonomik büyüme açısından riskler oluşturabileceğini açıkladı. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) iki günlük toplantının ardından yaptığı açıklamada, faiz artırımı ile ilgili yine tarih vermedi. Tutanaklara göre Fed politika yapıcıları, faizlerin artırılması halinde ekonomik büyümenin zarar görebileceği endişelerini dile getirdi.

FOMC toplantısına katılan birçok politika yapıcı, geçen ay istihdam piyasasındaki gelişmelerle birlikte düşük seyreden enflasyonunu göz önünde bulundurarak faiz artışının zamanlamasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Fed politika yapıcılarına göre en erken faiz artırı haziran ayında gerçekleştirilecek. Yetkililerin bir kısmı, faiz artırımı için istihdam piyasasının biraz daha güçlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Tutanaklarda petrol fiyatlarındaki ucuzluğun, ‘düşük enflasyon’ üzerinde geçici bir etki oluşturduğuna dikkat çekildi. Aynı zamanda bazı Fed yetkilileri, faiz artırımı için fazla beklemenin ‘istenmeyen yüksek enflasyona’ sebep olabileceğini gündeme getirdi.

Fed, 2008 finans krizinden sonra, piyasalara destek olmak amacıyla faiz oranlarını sıfıra yakın bir seviyede tutuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.