FED Başkanı Bernanke, piyasalara müdahale sinyali vermedi

FED Başkanı Bernanke, piyasalara müdahale sinyali vermedi

Jackson Hole konferansında konuşan ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, ihtiyaç duyulursa teşvikte bulunmaya hazırlıklı olduklarını ifade etti.

Wyoming eyaletinin Kansan şehrinin Jackson Hole kasabasında organize edilen toplantıda konuşan FED Başkanı Bernanke, piyasadaki iş imkanlarının yavaş büyümesinin ve Avrupa’da devam eden ekonomik krizin ekonominin toplarlanmasını olumsuz etkilediğinin söyledi. Her yıl çok sayıda ekonomistin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Bernanke, ekonomideki gelişmeler üzerine net ifadeler kullanmadı. Günlerdir ekonomi camiasında beklenen toplantıda müdahale sinyali çıkmadı.

FED, 2008’de yaşana finans krizinden sonra şu ana kadar uzun vadede 2 trilyon hisse senedi alarak ekonomiye teşvikte bulundu. Ayrıca Bernanke, 2010 yılında FED’in 600 milyar dolarlık teşvik paketini yine bu toplantıda açıklamıştı. Prestige Ekonomi Başkanı Jason Schenker, FED’in 2015 yılına kadar faiz oranlarını sıfıra yakın tutabileceğini ifade ederken, FED ise faiz oranlarını 2014 yılına kadar çok düşük tutacağını söyledi. Bernanke’nin konuşmasından sonra New York Borsasının toparlanması ise dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.