Fed Başkan Yardımcısı Fischer: Fed piyasaları şaşırtmamaya çalışıyor

Fed Başkan Yardımcısı Fischer: Fed piyasaları şaşırtmamaya çalışıyor

Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Fed’in uluslararası piyasaları 2006’dan bu yana yapılacak ilk faiz artırımına hazırlamak için elinden gelenin en iyisini yaptığını söyledi ve faiz artırımının tam zamanlamasına ilişkin henüz bir kararın alınmadığını tekrarladı.

Fischer, San Francisco Fed’de düzenlenen Asya ekonomi Politikası Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “Göreceli olarak yakın bir zamanda, muhtemelen bazı büyük merkez bankaları sıfır seviyesi yakınındaki faizlerden kademeli olarak uzaklaşmaya başlayacak” dedi ve “Harekete geçtiğimiz zaman, piyasaları ve hükümetleri şaşırtmaktan kaçınmak için yapabileceğimiz herşeyi yaptık. Bu bir ölçüye kadar, bazı gelişen piyasa (ve diğer) merkez bankalarının, bir süredir, Fed’e ‘bunu yapın’ diyordu” şeklinde konuştu.

Fed gösterge faizi 2008’den bu yana sıfır seviyesi yakınında tutuyor ve işgücü piyasası güçlendiğinde ve politika yapıcılar enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru yükseleceğine emin olduğunda artıracağı taahhüdünde bulunuyor. Faiz artırımı kararının diğer ülkeler üzerinde önemli etkileri olabilir ve bu artırım muhtemelen Asya ülkelerinin yavaşlamakta olduğu bir dönemde gelecek.

Konuşmasında, Fischer, Asya yavaşlasa ve özellikle Çin iç tüketime doğru yeniden dengelense bile, muhtemelen dünyanın kalan kısmından daha hızlı büyümeye ve küresel ekonomide önemli bir rol oynamaya devam edeceğini belirtti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.