Fed Atlanta Başkanı Lockhart: Faiz artışı için önce enflasyon toparlanmalı

Fed Atlanta Başkanı Lockhart: Faiz artışı için önce enflasyon toparlanmalı

Amerikan Merkez Bankası (FED) Atlanta Başkanı Dennis Lockhart, yıl ortası veya daha sonra gelecek bir faiz artışı için öncelikle enflasyonun merkez bankasının yüzde 2’lik hedefine yaklaşması gerektiğini söyledi.

Bu yıl Fed Açık Piyasa Komitesi’nde oy hakkı bulunan Lockhart” Zayıf enflasyona neden olduğunu düşündüğümüz ve geçici olduklarına inandığımız faktörlerin kaybolduğunu görmemiz lazım. Enflasyon okumalarının yükselmesi gerekiyor. Bu bana önemli kararları etkileyecek görünüme ilişkin özgüven verecektir” diye konuştu.

Son istihdam verisinin ekonominin tatmin edici ve istenen düzeye geldiğini gösteren bir gelişme olduğunu belirten Lockhart, işsizliğin son yıllarda azalmasının istihdamda kabul edilebilir ve sabit bir seviyeye yaklaşıldığını gösterdiğini söyledi.

Başkan Janet Yellen önderliğindeki yetkililer, Aralık 2008’den bu yana sıfıra yakın tuttukları faizi ne zaman artırmaları gerektiğini değerlendiriyor. FOMC 28 Ocak’ta faiz artışı konusunda sabırlı tutumunu sürdüreceğini belirtmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.