FBI ile Apple karşı karşıya

FBI ile Apple karşı karşıya

Salı günü California’da bir mahkeme yargıcının Apple’a San Bernardino saldırganlarından birinin telefonunun güvenlik kodunun kırılması için FBI’a yardım etmesi kararı vermesi gündemi karıştırdı.

Apple’ın CEO’su Tim Cook imzası ile açık bir mektup yayınlayan şirket bu kararı kabul etmediklerini ve yapılacak olan işlemin bütün Apple kullanıcılarının özel güvenliğini tehlikeye atacağını savundu.

Syed Farook’a ait olan Apple marka telefon kullanıcının belirlediği sayı kombinasyonu ile kilitlenmiş. 10 devanın üzerinde hatalı şifre girişi yapıldığı zaman Apple’ın bütün bilgileri silme özelliği devreye giriyor.

FBI ajanları Farook’un telefonundaki bilgilerin silinmeden ele geçirilmesini istiyor.

Apple, kendilerinden şu an varolmayan bir yazılım istendiğini, bu şekilde bütün Apple araçlarında bir arka kapı açılmasının sağlanacağını belirtti.

FBI istenen yazılımın sadece bir davada veya belirli defa kullanılıp kullanılmayacağını açıklamıyor.

“Bizden istenen bugüne kadar bütün kullanıcılarımızın güvenliği için yaptığımız çalışmaları bir kenara itmemiz. Bir arka kapı açılması halinde 10 milyonlarca Amerikalıyı hacker ve sibersuçlulardan korumamız olanaksız hale gelebilir” denen mektupta, “FBI’ın isteği ABD demokrasisine ve bu ülkeye olan sevgimize oldukça karşı. Şu noktada herkesin bir adım geri çekilip ne istendiğini bir daha düşünmesi lazım” ifadesi kullanıldı.

California Savcısı Eileen Decker ise, “Bizim kurbanlara ve ailelerine karşı sorumluluğumuz var ve elde edebileceğimiz kadar bilgiyi almamız, her taşın altına bakmamız lazım. Bugün Federal Mahkeme’ye başvurarak San Bernardino saldırısı ile ilgili her şeyi öğrenmek için dava açacağız” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.