Facebook yatırımcılarını sevindirmeye devam ediyor

Facebook yatırımcılarını sevindirmeye devam ediyor

Her ne kadar geçen Çarşamba günü CEO’su Mark Zuckerberg yatırımcılara biraz daha sabretmelerini tavsiye etse de Facebook yılın ilk çeyreğine ait yayınladığı raporla analistlerin beklentilerini çoktan aşmış durumda.

Raporun açıklanmasının üzerinden bir kaç saat bile geçmeden Facebook hisseleri % 8 den fazla değer kazandı.

1,65 milyar aylık aktif kullanıcı sayısı ile  Facebook artık tüm dünyada internet kullanıcılarının neredeyse yarısı yakalamış durumda. Elindeki bu büyük data ile de sürekli büyüyen reklam sektörünün en büyük kaynağı olmaya aday.

Sosyal medya devinin son açıkladığı rapora göre bir yıl önce 701 milyon dolar olan yıllık karı 1,5 milyar dolara çıkmış durumda. Hisse başına 77 cent kazandıran şirket için en iyimser tahminlerde bile 1.1 milyar dolar kar ve hisse başına 62 cent kazanç öngörülmüştü.

Durumdan duyduğu hoşnutluğu, “Yıla harika bir başlangıç ​​yaptık” sözleri ile gösteren  Zuckerberg konuşmasında, “Dünyadaki herkese istediği her şeyi istediği kişiyle paylaşma gücünü verme hedefledik ve bunun için yaptığımız 10 yıllık yol haritamıza odaklandık” dedi.

Bu arada, teknoloji hisse senetleri piyasasında diğer büyük şirketler için durum aynı güzellikte gözükmüyor. Apple CEO’su Tim Cook, bir gün önce yaptığı açıklamada şirketin son 13 yıl içinde ilk defa gelir düşüşü yaşadığını açıkladı. Açıklamanın hemen ardında da  Apple hisseleri %6 oranında değer kaybetti.

Bir başla sosyal medya devi Twitter da yatırımcılarını henüz memnun edebilmiş değil. Hisse başına 15 dolara yaklaşan değer kaybı ile %16 düşüş yaşadı.

Facebook geçen yıl aynı dönemde 3.54 milyar dolar olan gelirini 5.38 milyar dolara çıkarmış durumda. Bu miktar geliri 50.56 milyar dolar olan Apple’ın hala epey aşağısında. Ancak dünyanın en önemli telefon üreticisini ile ilgili önümüzdeki dönemlere ait beklentiler hala düşüşten yana olurken Facebook için ise yeni ve daha yüksek büyüme oranları tahmin edilmekte.

Facebook’un gelirlerinin artışında kuşkusuz en büyük etken de Mobile Ads ismi verilen reklamlar. 2015 de gelirin %73’ünü oluşturan Mobile Ads gelirleri bu yılın ilk çeyreğinde %82’ye çıkmış durumda.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.