Facebook hisseleri 38 dolar oldu, hedef büyüdü

Facebook hisseleri 38 dolar oldu, hedef büyüdü

Facebook ilk halka arz (IPO) sermayesini hisse başına 38 dolar olarak belirledi. Buna göre şirket IPO gelirlerini ekstra hisselerin satışıyla 18.4 milyar dolar arttırmayı planlıyor. Ekstra hisseler olmadan bu rakamın 16 milyar dolar olacağı düşünülüyor. Böylelikle şirketin genel değerinin 104 milyar dolar olacağı tahmin ediyor ki bu rakam Amazon.com, Disney and Kraft’ın değerinden daha fazla.

Sekiz sene önce faaliyete başlayan ve gelir getirme ihtimali düşük görülen bir şirket için sunulan bu fiyat tarihin en büyüklerinden biri olarak gösteriliyor. Facebook sermayeleri Nasdaq’da “FB” simgesiyle satışa çıkarılacak. Bundan sonra yatırımcılar hisseleri alabilecek.

Finansal veri sağlayıcısı Dealogic’e göre Facebook şimdiye kadar halka satışa sunulan en değerli üçüncü şirket.
Harvard’da bir öğrenci yurdunda kurulmuş olan bu sosyal ağ için hisselerin satılması, veri merkezlerinin çalıştırılması ve en iyi mühendisleri kendinde birleştiren New York ve California merkezli ofislerin kurulması için daha fazla para akışı anlamına geliyor.


Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, yaklaşık 30 milyon hissenin satılmasına rağmen kurduğu sistem sayesinde Facebook’un en büyük hisse sahibi olarak kalacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.