Ekonomi toparlanınca, üniversite kayıtları düştü

Ekonomi toparlanınca, üniversite kayıtları düştü

ABD’de üniversitelere kayıt yaptıran öğrenci sayısı düştü.

2008 finans krizinden sonra üniversite okumaya karar veren Amerikalıların sayısının son yıllarda azaldı.

Son yayınlanan 2014 verilerine göre, 812 bin 69 öğrenci üniversite kaydını sildirdi. Ekonominin kendi toparlaması ile birlikte insanların üniversite eğitimi yerine iş alanlarına yöneldiği ifade edildi.

ABD Eğitim Bakanı Yardımcısı Ted Mitchell, tarihsel olarak ekonominin iyileşmesi ile Amerikalıların işlerine geri döndüğünü bu nedenle de üniversiteye kayıt yaptıranların azaldığını söyledi. Verilere göre 2000’de üniversitelere kayıt yaptıranların sayısı 15,3 milyon iken, finans krizi ile birlikte bu sayı 2010’da bu sayı 21 milyona yükseldi.

Son yılların en yüksek seviyesine yakalayan üniversite kayıtları, 2012’de 20,6 milyon, 2014’te ise 20,2 milyon seviyesine geriledi.

Bakan Yardımcısı Mitchell, eğitimin birçok öğrenci ve ailenin amaçları arasında olmadığını belirterek “Tarihimizde, üniversiteyi bitirmek, Amerikan hayatının bir fırsat olarak görülmedi” değerlendirmesinde bulundu.

Üniversite fiyatlarının da yüksek olması, öğrencilerin iş dünyasına dönmesini etkileyen başka bir sebep olarak gösteriliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.