Ekonomi Bakanı Çağlayan ABD’ye geliyor

Ekonomi Bakanı Çağlayan ABD’ye geliyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan bugün ABD’ye geliyor. Bakan Çağlayan, ABD ziyaretinde, ABD Ticaret Temsilcisi Michael Froman ve ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker ile  bir araya gelecek.   

Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ekonomi Bakanı  Çağlayan, 16-17 Eylül tarihlerinde ABD’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bakan Çağlayan’ın ABD ziyaretinde masada, Ortadoğu’daki gelişmelerin ekonomik yansımaları, Amerika’nın ekonomik politika uygulamaları, ABD-AB STA süreci, ABD-Türkiye Yüksek Düzeyli Çalışma Komitesi’nin çalışmaları olacak.

Bakan Çağlayan, 16 Eylül günü ABD Ticaret Temsilcisi Michael Froman ve ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker ile bir araya gelecek, son ekonomik gelişmeleri ele alacak.

Görüşmelerde, ABD – AB STA görüşmeleri, ABD-Türkiye STA meselesi, Ortadoğu’daki son gelişmelerin ekonomileri nasıl etkilediği ve neler yapılabileceği ele alınacak.

Bakan Çağlayan, 17 Eylül 2013 tarihinde ise New York’ta temaslarda bulunacak. Bakan Çağlayan,  New York’ta Türk Derneklerinin temsilcileri ve ABD’de yerleşik Türk işadamları ile bir araya gelerek, STA sürecini ele alacak, STA sürecinde ABD’de yerleşik Dernekler ile STA konusunda işbirliği imkanları da değerlendirilecek.  New York’ta bazı ABD’li yatırımcı firmalar ile ikili görüşmelerde bulunacak olana Bakan Çağlayan, temaslarının ardından Salı Günü Türkiye’ye hareket edecek.

 

 ABD- TÜRKİYE ARASINDAKİ TİCARİ İLİŞKİLER

 

ABD’ye ihracatımız 2012 yılında 2011 yılına göre yüzde  22,5 oranında artarak 5,6 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. İhracatımız 2013 yılının ilk 7 ayında da artmaya devam etmiş ve yüzde 1,4 seviyesinde artarak 3,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

 

Öte yandan, 2012 yılında yaptığımız ithalat bir önceki yıla göre yüzde 12 oranında azalarak 14,1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. 2013 yılının ilk 7 ayında ise ithalatımız yüzde 7,7 oranında azalarak 8,1 milyar dolar oldu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.