Dünyanın en yenilikçi 50 şirketi açıklandı

Dünyanın en yenilikçi 50 şirketi açıklandı

İş stratejisi üzerine dünyanın önde gelen danışman şirketlerinden birisi olan Amerikan merkezli Boston Consulting Group dünya genelinde düzenlediği bir çalışma ile 2015 yılındaki en yenilikçi 50 şirketi belirledi.

Araştırmada, dünyanın en büyük şirketlerinin 1.500’den fazla üst düzey yöneticisi ile yapılan değerlendirme, şirket stratejisinde verilen öncelikler, yöneticilerin inovasyon planları ve gelecek yıllarda yeniliğe ayrılması öngörülen finansal miktar gibi unsurlar gösterge olarak kullanılıyor.

Fortune dergisinde yer alan habere göre bu yıl listede Apple, Google ve Tesla ilk üç sırayı paylaşırken Samsung önceki yıllara göre daha iyi bir sıra olan beşinciliği aldı.

Microsoft ise dördüncü sırada.  Kia Motors, Nissan, BASF, Anheuser InBev, SoftBank, Huawei, Caterpillar, Twitter, China Petroleum & Chemical ve Airbus listeye ilk kez giriş yapan yenilikçi şirketler oldu.

Listenin ilk üç sırasından sonrası işe şaşırtıcı bir şekilde otomobil şirketleri ağırlıklı oluşmuş. İlk on şirket arasında Tesla dışında  Toyota altıncı sırada, BMW ise yedinci. Daimler 10. sırada bulunuyor.

Tasarımından motor parçalarına kadar, otomotiv şirketlerinin yeniliğe ayırdıkları kaynaklarla ilgili kararlı stratejileri, sektörün her geçen yıl daha yenilikçi ürünler piyasaya sürmesini sağlamakta.

Listeye daha genel bakıldığında  ilk  50 şirketin sadece % 25 teknoloji şirketlerinden oluşuyordu. Japonya’nın Fast Retailing (15), Disney (18)  ve Marriott (19) gibi teknoloji dışındaki şirketler % 75’i oluşturuyor.

İlk on şirket arasına hiç bir Çin firması girememiş. Çin firmaları arasında en üstte 12. sıradaki Tencent olurken Huawei 45. ve Lenovo 50.sırada bulunmakta.

Çalışma uzmanı Andrew Taylor`a göre Çinli şirketlerin yenilik oranı ve algısı zaman içinde artacak. Hindistan ise tek bir şirketle, 26. sıradaki Tata Motorları ile temsil ediliyor.

Genellikle listenin 29. sırasından 50. sırasına kadar tek bir şirket hariç (44.sıradaki İrlanda’lı Pfizer) bütün şirketler Amerika Birleşik Devletleri’nden.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.