Dünyanın en ucuz benzini bu ülkelerde satılıyor

Dünyanın en ucuz benzini bu ülkelerde satılıyor

Almanya’da artan benzin fiyatları sürücüleri çileden çıkarırken, özellikle petrol üreten ülkelerdeki benzin fiyatları bir hayli düşük fiyatlarda seyrediyor. Bild gazetesi Alman sürücülerin hayalini süsleyen düşük benzin fiyatlarının listesini çıkardı ve en ucuz akar yakıtın satıldığı ülkeleri listeledi.

 

Buna göre, dünyanın en ucuz benzini Latin Amerika ülkesi Venezuela’da satılıyor. Güney Amerika kıtasının en önemli petrol ihracatçısı ülkeleri listesinde ilk sırada yer alan Venezuela’da benzinin litre fiyatı 10 sent civarında seyrediyor. Venezuela’yı yine bir petrol üreticisi ülke olan körfez ülkesi Kuveyt takip ediyor. Katar’da satılan benzinin litre fiyatıysa 12 sent dolayında. Bu iki ülkeyi Libya takip ederken, buradaki benzin fiyatıysa litre başına 13 sent olarak kayıtlara geçiyor. Sonrasındaysa ucuzluk sırasına göre şu ülkeler geliyor: Katar, Türkmenistan, Cezayir, Umman, Bahreyn, Suudi Arabistan ve İran. 

 

İran’da satılan benzinin litre fiyatı 51 senti buluyor. Ancak uluslararası yaptırımlar nedeniyle büyük bir ekonomik kriz yaşayan Tahran yönetimi, benzine devlet tarafından sağlanan sübvansiyonların kaldırılacağını duyurdu. Petrol üretimi bulunmayan buna karşın yurt dışından petrol ithali yapan Almanya’daysa benzinin litre fiyatı bazı yerlerde 1,70 euroya ulaşmış durumda. Uzmanlar, bu rakamın yakın zamanda 2 euroya kadar ulaşmasını bekliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.