Dünyada zenginlerin sayısı artacak

Dünyada zenginlerin sayısı artacak

Wall Street Journal Türkiye’de yayınlana bir habere göre, Singapur merkezli Wealth-X ve UBS ülkelerde milyarder sayısını ortaya çıkaran bir araştırmaya yaptı. Araştırmaya göre 2014 yılında dünyada en az 1 milyar doları olan insanların sayısı 155 kişi arttı ve 2 bin 325 oldu.

Wealth-X, İsviçre bankası UBS ile işbirliği içerisinde 2nci yıllık raporunu dün açıkladı. Rapor, bu yılın Haziran ayı itibariyle dünyadaki milyarder nüfusuna bakıyor.

Raporda, milyarderlerin yüzde 88’inin erkek olduğu ve yaş ortalamasının 63 olduğu belirtiliyor. Ortalama varlığı 3.1 milyar dolar olan milyarderlerin yüzde 54’ü servetlerini kendileri oluştururken, geri kalanı ya miras aldımış ya da miraslarının üzerine eklemiş.

Ortalama bir milyarderin mal varlığı Haziran 2014 itibariyle sona eren 12 aylık sürede yüzde 4.4 yükselerek güçlü hisse getirilerinden destek gördü. Bu dönemde S&P 500 yüzde 20 getiri sağladı.

UBS Wealth Management’in en üst düzey müşterilere hitap eden şef yatırım yetkilisi Simon Smiles, zengin insanların paralarını yönlendirdikleri pazarlardan birisinin Çin gibi hızlı gelişen ekonomilerde görülen protein tüketimi olduğunu belirtti. Smiles, milyarderlerin buralarda kamu pazarları yerine özel hisse veya direkt yatırımı tercih ettiğini söyledi.

Rapor aynı zamanda milyarderlerin mal varlıklarının yüzde 3’ünün emlakta olduğunu gösterdi. Tipik bir milyarderin 4 konutu var ve her birinin ortalama değeri 23.5 milyon dolar. Mal varlığının yüzde 2’lik kısmı ise yat, uçak, sanat ve spora yönelik varlıklar gibi lüks ürünlerde bulunuyor. Her 30 milyarderden bir tanesinin ya spor takımı ya da atı bulunuyor.

Ülkelere bakıldığında ise ABD hem en fazla milyarderi barındırıyor hem de milyarder olmak için en uygun yer olmaya devam ediyor. Toplamda 571 milyarderin olduğu ABD’de bu yıl 56 yeni milyarder oluştu. 2013’te 157 olan milyarder sayısını bu yıl 190’a çıkaran Çin ise ikinci sırada geliyor. Üçüncü sıradaki İngiltere’de ise 135 olan milyarder sayısı 130’a geriledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.