Dolar rekorlarla başladığı haftada 2,50 TL’yi de gördü

Dolar rekorlarla başladığı haftada 2,50 TL’yi de gördü

ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımlarına bu yıl ortalarında başlayabileceği beklentileriyle yeni haftaya 2.4819 liradan başlayan dolar, kritik eşik olarak kabul edilen 2,5010 TL’yi de görerek yeni bir rekora imza attı.

Doların yeni rekor düzeye tırmanmasına paralel olarak, parite etkisiyle yükselen euro da 2.80 lira sınırını aşarak 2.8338 liraya kadar yükseldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Latin Amerika ülkelerine ziyareti öncesinde yaptığı açıklamalarda şu anda Merkez Bankası’nın izlediği yaklaşımın doğru bir yaklaşım olmadığını belirterek, doların alçalması ya da yükselmesi ile ilgili süreci Merkez Bankası yönetemiyorsa, bunun hesabını da vereceğini söyledi.

Erdoğan’ın ve hükümetin yaklaşan genel seçimler öncesi ekonomiyi desteklemek adına faiz indirimi isteklerine karşın Merkez Bankası yıllık enflasyondaki düşüşü ara Para Politikası Kurulu (PPK) ile erken faiz indirimi için yeterli görmedi. Ardından Erdoğan’ın TCMB’nin bağımsızlığına ilişkin eleştirileri ise TL’yi baskı altında bırakıyordu.

Cuma günü piyasa kapanışı öncesinde 2.4735’e kadar yükselerek yeni tarihi zirvesini gören dolar/TL Cuma günü akşam 1808’de 2.4700 seviyesindeydi. Kur güne 2.4811-2.4819 seviyesinden başladı. Amerikan doları saat 16:00 itibarıyla kritik eşik olarak değerlendirilen 2,50 TL’yi gördü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.